FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE

logo novi

FOR INFORMATION OF PUBLIC IMPORTANCE AND PERSONAL DATA PROTECTION

Version in Serbian only.

Дана 16. јануара 2019. на сајтовима www.danas.rs и htpps.srbin.info објављена је изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора "Здравe Србијe", у којој он, поред осталог, поставља и питање „ко је креирао, платио и наредио емитовање тих монструозних оптужница које су, пре тачно годину дана, резултовале јавном егзекуцијом Оливера Ивановића, усред бела дана, у центру српске Митровице“. Такође, М.С. пита и ко је исте „предао на руке“ власнику ТВ Пинк и зашто.

М.С. одговоре на ова питања тражи од једне политичке странке и од неколико државних органа, поред осталог и од Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

С тим у вези, Повереник указује да није државни орган надлежан за вођење кривичне истраге и да не располаже информацијама које су одговори на постављена питања у вези са предметним случајем.

Повереник се као и увек до сада доследно залаже да органи јавне власти, у складу са Законом о слободном приступу информацијама од јавног значаја, све информације од јавног значаја којима органи располажу и за које постоји оправдан интерес јавности да их зна, учине доступним јавности.